Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Ο Βουλευτής Λέσβου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Νίκος Σηφουνάκης παρευρέθη σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο συλλαλητήριο των φορέων της Λέσβου για την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη.
Ο κ. Σηφουνάκης μετά το πέρας της κινητοποίησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O αγώνας του δικηγορικού κόσμου της Λέσβου, του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των πολιτών που ταλαιπωρούνται από τη μη ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη δυστυχώς συνεχίζεται. Μεταβήκαμε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όλοι οι φορείς να συναντήσουμε τον Υπουργό κ. Δένδια, ο οποίος όμως απουσίαζε.

Το απολύτως ώριμο πια ζήτημα της ίδρυσης του Εφετείου στη Μυτιλήνη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει διεξοδικά η καταρρέουσα Κυβέρνηση Καραμανλή. Η “σταθερή και δεδομένη” βούληση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εδώ και έξι σχεδόν χρόνια εξακολουθεί να παραμένει υπόσχεση και με ευρήματα της τελευταίας στιγμής, δρομολογούν  μεσοβέζικες λύσεις.

Η όλη υπόθεση έχει μετατραπεί σε πανελλήνιο σήριαλ με πρωταγωνιστές τους αξιωματούχους της Νέας Δημοκρατίας και θεατές το Λεσβιακό λαό που σε ένα ακόμα θέμα αντιμετωπίζει την προχειρότητα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες της Λέσβου απαιτούν ισότιμη,  ισοδύναμη μεταχείριση και όχι ένα δίκαιο αίτημα να μην υλοποιηθεί στο όνομα των εσωκομματικών ισορροπιών της Νέας Δημοκρατίας.»